kruidentuin.punt.nl
Dropplant

Nieuw in  tuin onder de theeplanten de Dropplant

 ,

Latijnse naam: Agastache foeniculum

Smaak: Smaak en geur: Zacht-zoet, typische Anijs-smaak, met de geur van drop.

Gebruik: De Dropplant heet officieel: Agastache foeniculum en wordt ook wel Anijs-Hyssop, Anijs-netel of Koreaanse Munt genoemd.

De Dropplant is een Munt-achtig kruid, waarvan de bladeren, die aan vierkante stengels groeien, een heerlijke, typische Anijs-smaak hebben, maar de geur is die van echte drop.

De Apache-Indianen gebruiken deze plant als medicijn, o.a. bij hoest, koorts en diarree. De zachte en naar Anijs smakende bladeren worden fijn-versneden gebruikt als aromatische smaakmaker in salades. De bladeren zijn ook zeer geschikt voor heerlijke en heilzame Munt- en kruidenthee. De Dropplant heeft toorts-vormige bloei-aren (20-25 cm lang), rondom gevuld met talloze kleine ‘mini’-Lipbloemen, die zo een dikke ‘kaars’ vormen. Deze bloempjes kunnen makkelijk los-gewreven worden, om dan als ‘strooi-bloemetjes’ te gebruiken voor garnering.

Agastache foeniculum bloeit van Juni tot September, oorspronkelijk met paars-violette bloemen. Er bestaan inmiddels ook mooie cultivars met witte, roze en blauwe bloemen. Agastache wordt vaak verward met de ‘Zoethout-plant’: Glycyrrhiza glabra, die wél gebruikt wordt om echte drop te maken.

bron (http://www.versvancees.nl)

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl